Ring oss på (+47) 97048762Besøk oss på Facebook
FAQ (ofte stilte spørsmål)
Vi har satt sammen en oversikt over de spørsmålene vi oftest får og håper dette gir svar på det du lurer på. Har du andre spørsmål eller føler at emnet ikke er besvart godt nok er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss direkte ved å sende en mail til robert@zoo1.no
Velg emne
Jeg vil gjerne vite mer om biologisk korrekt fôr
Hvorfor er Canagan kornfritt?
Er Canagan hunde- og kattefôr hypoallergene?
Inneholder Canangan produktene noen usunne kunstige tilsetningsstoffer?
Hvorfor er det planter/urter i Canagan fôret?
Hva er animalske biprodukter og finnes det i Canagan fôret?
Inneholder Canagan genmodifiserte ingredienser?
Inneholder kjøttet brukt i Canagan veksthormoner?
Hvorfor hender det at det er variasjon på pelletsen?
Hva er naturlige tokoferoler?
Hvorfor benytter dere søtpotet i Canagan fôret?
Hva er glykemisk indeks?

Jeg vil gjerne vite mer om biologisk korrekt fôr
De siste årene har hunde- og kattefôr generelt endret seg i retning av billigere produkter med inkonsekvente protein- og karbohydratkilder i feil proposjoner. Produsentene har gått i retning av billige råvarer lite tilpasset det faktiske behovet dyret har for å overleve, ha en aktiv hverdag og trives.

I et forsøk på å gjenopprette den balansen og å skape det optimale fôret til våre følgesvenner gikk vi tilbake til naturen, og studerte hva hunder og katter egentlig trenger. Resultatet ble Canagan, som etterligner kostholdet til kjæledyrets forfedre med høyt innhold av kjøtt og riktig forhold mellom fett og karbohydrater.

Hvorfor er Canagan kornfritt?
Hunder og katter er naturlige rovdyr og mangler enzymet amylase i spyttet. Dette er et spesielt enzym som finnes hos planteetere. Det brukes til å bryte ned stivelse i karbohydrater før de når magen. Siden hunden og kattens spytt er nesten fritt for dette enzymet gjør det karbohydrater vanskeligere å fordøye. Ved å være et kornfritt produkt og redusere karbohydrat innholdet, har Canagan en mye høyere fordøyelighet. Dette resulterer i mindre avføring for dyret og reduserte kostnader ved mindre forbruk for eier.

Er Canagan hunde- og kattefôr hypoallergene?
JA - hypoallergene betyr at en matvare har mindre sannsynlighet for å forårsake en allergisk reaksjon. Ingrediensene i Canagan er nøye utvalgt med tanke på dette og vi har unngått de råvarene som oftest forårsaker allergiske reaksjoner som eksempelvis hvete og meieriprodukter.

Inneholder Canangan produktene noen usunne kunstige tilsetningsstoffer?
NEI - vi tror ikke det er behov for kunstige tilsetningsstoffer når det finnes sunnere naturlige alternativer.

Konserveringsmidler - vi benytter naturlige tokoferoler (vitamin E)

Smak - den høye smakligheten i Canagan gjør at vi ikke har behov for kunstige smakstilsetninger. Canagan er en smaksopplevelse for enhver hund og katt. Derfor gir vi også 100% smaksgaranti på fôret vårt.

Farge - dyr bryr seg virkelig ikke om fargen på det de spiser. Det gjør det kanskje mer interessant for eieren, men er absolutt ingen fordel for dyret. Derfor har vi ingen fargetilsetning i fôret vårt.

Hvorfor er det planter/urter i Canagan fôret?
Planter og urter er viden kjent for sine medisinske og terapeutiske egenskaper. Canagan benytter seg av dette til sine produkter. Det er kun tilsatt planter og urter man ville finne i et naturlig kosthold hos hunder.

Hva er animalske biprodukter og finnes det i Canagan fôret?
Animalske biprodukter blir ofte brukt i mange dyrfôr og består ofte av animalske biprodukter i form av avkapp, rester osv. De blir brukt ene og alene fordi de er billig. Det er også vanskelig å vite kvaliteten på biproduktene fra produksjon til produksjon. Vi er stolt av å kunne fortelle hvor våre kjøttprodukter kommer fra og det er kun de beste råvarer som benyttes til produksjon av Canagan. Du vil IKKE finne animalske biprodukter i vårt fôr.

Inneholder Canagan genmodifiserte ingredienser?
NEI - Canagan inneholder ingen genmodifiserte ingredienser.

Inneholder kjøttet brukt i Canagan veksthormoner?
NEI - du finner ingen veksthormoner i kjøttet vi benytter i produksjon.

Hvorfor hender det at det er variasjon på pelletsen?
Canagan produseres med kun naturlige ingredienser og i mindre porsjoner i slengen. Det vil derfor kunne forekomme små naturlige variasjoner i størrelse og farge på selve pelletsen. Fôret inneholder den samme mengde næring og smak.

Hva er naturlige tokoferoler
Tokoferoler er en blanding naturlige E-vitaminer vi benytter for å øke holdbarheten på produktet.

Hvorfor benytter dere søtpotet i Canagan fôret?
Søtpotet er en utmerket kilde til vitamin A og C, og er samtidig rik på antioksidanter. Søtpotet inneholder rikelig med lett løselige fiber og har en lav glykemisk indeks. Dette sørger for en langsom og jevn frigjøring av energi. Fôr med lav glykemisk indeks bidrar til mer stabilt blodsukker nivå og mindre sultfølelse hos dyret.

Hva er glykemisk indeks?
Glykemisk indeks er måling av glukosenivåøkning som et resultat av karbohydrat forbrenning. Råvarer med høy glykemisk indeks indikerer høye svingninger i blodsukkernivå ved forbrenning. Råvarer med lav glykemisk indeks som søtpotet sørger for sakte frislipp av glukose med det resultatet at blodsukker- og insulin nivået holder seg mer stabilt.

Kopirett © 2014 Canagan.no. Telefon: (+47) 97048762 / E-post: robert@zoo1.no